به گزارش روابط عمومی حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کرمانشاه، افشین آزادی ظهر پنجشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه در راستای تشریح وضعیت پردیس سینما پیروزی استان کرمانشاه که در سالن جلسات حوزه هنری برگزار شد، اظهار کرد: کرمانشاه به دلیل نوع موقعیت ژئوپلیتیک و تنوع قومی و همچنین اهمیت عرصههای فرهنگی از دیرباز تاکنون مورد توجه مردم در سراسر کشور و دنیا قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه امروز توسعه دنیا در گرو توسعه فرهنگی است، افزود: یکی از شاخصههای توسعه فرهنگی تعداد سالنهای سینما و تئاتر در هر کشور است که این مسئله در دورههای مختلف در استان کرمانشاه مورد توجه قرار گرفت به گونهای که پنج سال پس از راه اندازی اولین سینما در کشور، استان کرمانشاه از سینما برخورد دار بود.
رئیس حوزه هنری استان کرمانشاه به وجود ۱۲ سینما پیش از انقلاب اسلامی در استان کرمانشاه اشاره و تصریح کرد: با وقوع انقلاب اسلامی برخی از این سینماها تعطیل و برخی دیگر جایگزین آنها شدند و استقبال از سینما پس از انقلاب اسلامی رونق خوبی داشت.
آزادی خاطرنشان کرد: در دهه ۷۰ و ۸۰ به دلیل آمدن ویدئو سیدیها و ماهوارهها رونق و استقبال از سینما به تدریج کاهش یافت و در اواخر دهه ۸۰ سینما دچار ورشکستگی شد اما در دهه ۹۰ به دلیل ساخت فیلمهای قوی سینما دوباره رونق گرفت و این دوره را دوره بازگشت مردم به سینما میدانیم.
وی با اشاره به شیوع کرونا و تعطیلی ۲ ساله سینماها در کشور، بیان کرد: در پی شیوع این بیماری و تعطیلی بیش از ۲ سال سینماها صدمه جدی به این عرصه وارد شد و دچار بحران و خسارت در سینما بودیم اما با پایان این بیماری شاهد رشد خوبی در عرصه سینما هستیم.
رئیس حوزه هنری استان کرمانشاه با بیان اینکه سینما یک صنعت و تفریح نسبتاً ارزان قیمت برای مردم تلقی میشود، گفت: به طور میانگین قیمت بلیط در سینمای کشور حدود ۴۰ هزار تومان است که با این مبلغ ۲ ساعت سرگرمی برای مردم ایجاد میشود و به همین دلیل نسبت به سایر سرگرمیها و تفریحات وضعیت مناسبتری قابل مشاهده است.
آزادی در ادامه به وجود بیش از ۱۵۰ سالن سینما در حوزه هنری کشور اشاره کرد و افزود: در استان کرمانشاه در حال حاضر حدود ۶ الی هفت سینما وجود دارد که از این تعداد ۲ سینمای آزادی و پیروزی متعلق به حوزه هنری است و به جز سینما فرهنگ و آزادی مابقی آنها تقریباً در حالت متروکه و تخریب شده قرار دارند که به دلیل عدم سوددهی مالکان خصوصی آنها امکان تغییر کاربری نخواهند داشت.
وی به تخریب سینمای پیروزی استان کرمانشاه در واقعه زلزله سال ۱۳۹۶ اشاره کرد و یادآور شد: این سینما که تقریباً در حالت متروکه قرار داشت پس از زلزله و آسیب جدی به طور کامل مورد تخریب قرار گرفت و تصمیم بر راه اندازی پردیس سینما پیروزی در زمین آن گرفته شد.
رئیس حوزه هنری استان کرمانشاه با تاکید بر چالش و فراز و فرودهای راهاندازی پردیس سینما پیروزی، عنوان کرد: این پردیس چندین بار سرمایهگذاران بخش خصوصی برای راهاندازی وارد مذاکره شد اما به دلایل مختلف موفق به واگذاری پروژه نشده بود تا اینکه سرانجام استان کرمانشاه پای کار آمد.
آزادی ادامه داد: مذاکرات با سرمایهگذاران بخش خصوصی برای راهاندازی پردیس سینما پیروزی استان کرمانشاه یک سال طول کشید که امروز در پی از انجام تمامی کارهای کارشناسی موفق به امضای قرارداد شدیم و این طرح بر اساس برآوردهای انجام شده در ابتدا با ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار وارد عمل خواهد شد.
وی به همکاری تمامی دستگاههای متولی برای صدور مجوزهای لازم راهاندازی پردیس سینمای پیروزی استان کرمانشاه تاکید کرد و بیان داشت: در صورت همکاری این دستگاهها و صدور مجوزهای لازم هزینه تراشیهای ادارات دولتی میتوان این پروژه را تا سال آینده مورد بهرهبرداری قرار داد.
رئیس حوزه هنری استان کرمانشاه زیربنای پروژه پردیس سینما پیروزی را یک هزار متر اعلام کرد و گفت: این پروژه با ۹ طبقه شامل ۲ طبقه پارکینگ، سه طبقه تجاری ۲ طبقه سینما با هشت سالن یک طبقه شهربازی و یک طبقه رستوران چند منظوره سازه ۳۶ متری خواهد بود که در صورت بررسیهای لازم در پشت بام این سازه یک سینمای روباز نیز طراحی خواهد شد.
آزادی در پایان به لزوم توسعه سینما در استان کرمانشاه تاکید کرد و همکاری شهرداری و صدور پروانه شهرداری کمیسیون ماده پنج را امری مهم دانست و گفت: در صورت راهاندازی پردیس سینمای پیروزی یک هزار و ۲۰۰ صندلی به صندلیهای سینمایی کشور اضافه خواهد شد.